OM OSS

DETTE ER OPTIMUM

Optimum ønsker å gi deg forutsigbarhet og god risikojustert avkastning på din kapital, slik at du kan bruke mer tid på de viktigste tingene i livet ditt.

Siden etableringen i 1991 har Optimum vært en kunnskapsrik og solid partner for næringslivsledere, bedriftseier og gründere. Optimum har velfungerende konsepter og høyt kompetente medarbeidere. Selskapet har kontorer sentralt beliggende i Bergen, Oslo, Trondheim og Stavanger.

Blant våre kunder finner man mange gründere og ledere i norsk næringsliv. Folk som har gått sine egne veier, arbeidet hardt, og skapt verdier, og ikke minst arbeidsplasser, for fellesskapet.

De senere år har selskapet erfart en positiv utvikling med økende etterspørsel og stor kundetilgang. Optimum forvalter rundt 5 milliarder norske kroner.

La oss hjelpe deg å ivareta verdiene dine!

Kundene kommer til oss med sine hardt opparbeidede midler. Da er det veldig viktig at vi følger dem godt opp og forvalter dem på en måte som er i kundenes interesser.
– Øystein Bakke, Optimum Bergen

INVESTERINGSFILOSOFI

SLIK FORVALTER VI VERDIENE DINE

Hos Optimum tenker vi langsiktig, heller enn å handle basert på kortsiktige markedsbevegelser og avisoverskrifter. På den måten tilrettelegger vi for at dine verdier blir trygt ivaretatt.

Det er mange som investerer for snevert, ved å satse på enkeltaksjer og parkere resten av verdiene i banken. Det første leder til for høy risiko, det sistnevnte til lav avkastning.

Optimums filosofi er basert på at investeringene er bredt sammensatt og tidshorisonten langsiktig. I dag har vi et lavt rentenivå, men det er viktig at porteføljen også har en beskyttelse mot fremtidig inflasjon. Dette kan oppnås ved at deler av investeringen foretas i ulike aktivaklasser som for eksempel aksje- og rentefond, spesialfond, eiendom og private equity.

Optimum lar seg ikke påvirke av kortsiktige svingninger. Vår erfaring har lært oss at endringer som føles dramatiske der og da, ikke har så stor påvirkning på lang sikt.

Vårt mål er å overprestere for våre kunder, heller enn å love mer enn vi kan levere. Gjennom tillit og kvalitet bygger vi positive forhold som varer.

MILLIARDER

Optimum forvalter rundt 5 milliarder norske kroner

AKTIVE KUNDER

Våre kunder inkluderer mange gründere og ledere som har skapt verdiene sine selv.

MER ENN 25 ÅR

Optimum ble etablert i 1991

Menneskene

MØT LEDELSEN

Hans-Petter Angell

Administrerende direktør, Optimum AS

Hans-Petter Angell har ledet Optimum siden 2011. Han har bred erfaring fra norsk næringsliv og har blant annet vært adm. dir. i Dale of Norway, Bolett Gruppen og Ekornes.

Kjell-Gunnar Fjeldstad

Direktør, Optimum Alternative Investments AS

Utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har mer enn 10 års erfaring som investment analyst i Optimum og har erfaring fra tilrettelegging, syndikering, styrearbeid og analyse av investeringsprosjekter.

MØT STYRET

Peter Ulrich Hammerich

Styreformann

Advokat og Partner i BAHR. Kapitalforvaltning og Private Equity

Mona Biering

Styremedlem

Etablerte selskapet Trygg Bemanning i 2011. Tidligere arbeidserfaring fra Sparebanken Sogn og Fjordane, Sparebanken Vest og DNB Finans. Medlem i Optimums styre siden 2011.

Trond Gullaksen

Styremedlem

Medeier i Optimum gjennom investeringsselskapet T&T&T AS. Tidligere salgsdirektør i DNB Liv. Konsernsjef i Optimum fra 1999 til 2011. Er i dag produsent og medeier i North Sea Productions AS.

Karriere

Vil du jobbe med oss?

Hos Optimum er vi opptatt av kompetanseutvikling, med kundenes beste som det styrende mål. Ønsker du å jobbe hos oss? Her finner du en oversikt over hvilke stillinger vi søker dyktige mennesker til akkurat nå.

Les mer